Inschrijven voorjaarscompetitie 2023

Competitie 2023

Hallo allemaal, Bij deze kan er vanaf nu weer opgegeven gaan worden voor de voorjaars competitie. Voor de vrijdagavond gaat er wat veranderen zie link hieronder:

Opgeven graag voor 5 januari via de mail t.wiellersen@chello.nl.
Wel per team en namen doorgeven.

Vrijdagavondcompetitie: Om de week en 5 speeldagen

De vrijdagavondcompetitie wordt steeds populairder. Hierdoor kan het voor verenigingen lastig zijn om als gevolg van een beperkte baancapaciteit alle spelers op vrijdagavond competitie te laten spelen. Vorig jaar deden we onderzoek naar mogelijke oplossingen. Om de drukte op vrijdagavond te reguleren én toekomstige groei mogelijk te maken zal er met ingang van 2023 tijdens de KNLTB Voorjaarscompetitie op vrijdagavond ‘om de week’ worden gespeeld.

Wat houdt ‘Om de week spelen’ op vrijdagavond precies in?

  1. Teams spelen om de week competitie, de gemengde teams én 8&9 Tennis starten één week eerder dan de reguliere competitie, namelijk op 31 Maart; de heren- en damesteams starten gelijk met de reguliere competitie op 7 april.
  2. Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set;
  3. Ieder team heeft in totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken;
  4. De totale organisatie voor de VCL op vrijdagavond is daarmee 10 weken (exclusief inhaaldagen). De overige competitiesoorten duren gewoon 7 weken.

Omdat de gemengde teams en de HD/DD teams op verschillende dagen competitie spelen, is het mogelijk om in beide competities uit te komen. Indien de twee competitiesoorten binnen de bandbreedte van 2,00 punten vallen conform de klassenvolgorde dan kan dit zonder dispensatie.

Verkort & Compact Spelen

Tijdens de Voorjaarscompetitie senioren (m.u.v. 8&9 Tennis) geldt voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD) Verkort Spelen. Dat betekent dat er een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) wordt gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Voor 8&9 Tennis geldt compact spelen. Klik hier voor meer informatie over Verkort & Compact Spelen.

Dispensatie

Wil je graag vaker dan één keer per week competitie spelen voor één vereniging? Vraag dan dispensatie aan via de Verenigingscompetitieleider van jouw vereniging.

Invallen tijdens competitie

Word je gevraagd om in te vallen in een ander competitieteam? En twijfel je of je wel mee mag doen? Vraag het dan na bij de Verenigingscompetitieleider van jouw vereniging.

Vriendelijke groet,
Theo Wielersen, competitieleider TV Leuth

Facebook
Twitter
LinkedIn